Fysio Health Check

Hoe gezond bent u eigenlijk?

Fysio Centrum Optimaal biedt u een Health Check aan, waarbij een uitgebreid onderzoek gedaan wordt naar uw fysieke gezondheid. U vult een vragenlijst in en in een kort gesprek worden deze vragen met u besproken. Voorts krijgt u uitleg over de procedure van de Health Check. Hierop volgend doen wij een aantal metingen en testen zoals:

–         Bloeddruk en hartslag

–         Longinhoud en zuurstofsaturatie

–         Gewicht en BMI

–         Bloedsuiker

–         Cholesterol

–         Buikomvang en Vetpercentage

–         Diverse krachttesten voor rug, buik, benen en armen

–         Conditie en uithoudingsvermogen(VO2max)

Uit de antwoorden en resultaten van de Health Check wordt een conclusie getrokken. Deze conclusie geeft u een schets van uw gezondheid waarin wordt uitgelegd hoe de gezondheid ervoor staat en waar mogelijk risico’s liggen, die de gezondheid kunnen beïnvloeden en/of verminderen. De fysiotherapeut, die tevens verpleegkundige is geeft u een advies hoe u de gezondheid verder kunt verbeteren of op niveau kunt houden.

U kunt na de Health Check zelf aan uw zorgdoel werken of indien gewenst onder begeleiding. Wij kunnen u daarin ook nog ondersteunen door de gratis leefstijlservice waarbij wij u via de mail informatie geven over uw gestelde doelen(zie onder)

Voor alle duidelijkheid; Health Check betreft een onderzoek naar fysieke gesteldheid en niet naar eventuele ziektes. Bij twijfel of vermoeden over een eventuele aanwezige ziekte of aandoening kan de fysiotherapeut contact opnemen met uw huisarts.

De kosten voor de Health Check bedragen 56,00 euro en duurt ongeveer 45 minuten tot 60 minuten.

U krijgt van ons een rekening, die contant betaald moet worden(geen pinbetaling mogelijk). Vervolgens kunt u de rekening indienen bij u zorgverzekeraar

Let op: Informeer eerst bij uw zorgverzekeraar of de kosten van een Health Check geheel, gedeeltelijk of misschien wel helemaal niet vergoed worden.

Voor de Health Check dient u in het bezit te zijn van makkelijk zittende kleding, liefst sportkleding en sportschoeisel.

Voor meer informatie,vragen of afspraak: Fysio Centrum Optimaal telefoon: 0165-556239

U kunt zich ook aanmelden via het item “contact” aan de linkerzijde van deze website door het contactformulier in te vullen en bij “onderwerp” of bij “vraag” aan te geven , dat het om de Health Check gaat. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.