Tennisarm, tenniselleboog, golfarm, dry needling, oedeemtherapie, revalidatie, manuele therapie

Fysio Centrum Optimaal Vijfvinkel

Welkom bij Fysio Centrum Optimaal Vijfvinkel.

Optimaal herstel is onze zorg.

Team

Even voorstellen

Jaap Vijfvinkel

Ik ben Jaap Vijfvinkel, geb. 06-09-1959 en ben sinds 1984 werkzaam als fysiotherapeut. Mijn eerste stappen in het vak waren in een bedrijfsgeneeskundige dienst, een verpleeghuis en een ziekenhuis.

In 1985 ben ik in een particuliere praktijk gaan werken in Roosendaal en vanaf 1995 in het Paramedisch Centrum Roosendaal.

Na twee jaar opleiding manuele therapie Eindhoven heb ik nog een aantal opleidingen en specialisaties gevolgd: gedragsgeoriënteerde benadering van chronische pijnpatiënten in het revalidatiecentrum Hoensbroek, behandeling van elleboogklachten in het sportcentrum Papendal, rug en nek-scholing aan de hogeschool Brabant te Breda, snijzaalpracticum wervelkolom en bekken aan de vrije universiteit van Amsterdam en de opleiding Medische Trainingstherapie aan Hogeschool AVANS te Breda.

Mijn specialisaties zijn het behandelen van tennisarmen(zie artikel de tennisarm), golfarmen en RSI-klachten(CANS).

In 2004 ben ik in Steenbergen(Nb) begonnen met een tweemans-maatschap wat na een tweetal jaren resulteerde in een goed lopende praktijk met drie medewerkers in loondienst, een samenwerkingsverband met een osteopaat, een diëtiste en een podotherapeut. Na vier jaren van wikken en wegen met, maar vooral van mijn compagnon heb ik in oktober 2008 besloten het allemaal achter me te laten en helemaal mijn eigen koers te gaan varen en dit heeft vanaf 01-01-2009 geresulteerd in: Fysio Centrum Optimaal Vijfvinkel

In 2015 ben ik begonnen met de opleiding MSE dwz Musculoskeletale Echoscopie. De reden van deze opleiding was, dat het vak fysiotherapie steeds meer vraagt om een wetenschappelijke benadering. Ik heb een hekel aan het invullen van allerlei vragenlijsten om resultaten van behandeling een wetenschappelijk karakter te geven dus wil ik echt zien wat er veranderd tijdens een herstelproces. Echoscopie is hierbij het geschikte instrument om aandoeningen en herstelprocessen inzichtelijk te maken; ik ben enorm enthousiast om zelf te merken wat voor ontwikkeling ik doormaak bij het lezen en interpreteren van echobeelden. Eén van de laatste ontwikkelingen in ons vak is Percutane Electrolyse. Ik heb deze opleiding gevolgd in 2022 en deze behandelingstechniek geeft snelle positieve resultaten bij lastig behandelbare peesklachten. Voor meer info zie kopje specialisaties.We ontwikkelen onszelf en dat moet ook!!

Linda Vijfvinkel

Linda Vijfvinkel is naast de vrouw van Jaap tevens balie-medewerkster van Fysio Centrum Optimaal. Linda is zoveel als mogelijk aanwezig in de praktijk om u van dienst te zijn voor het maken van afspraken en het beantwoorden van de telefoon.

Remon Vijfvinkel

Remon Vijfvinkel is sinds februari 2017 werkzaam in onze praktijk. Remon is afgestudeerd als fysiotherapeut in september 2016 aan de Hogeschool Fontys te Eindhoven. Remon zijn kwaliteiten liggen op het gebied van medische trainingstherapie en revalidatie, maar zeker ook op het gebied van de manueel therapeutische benadering. Remon heeft als specialisatie voor Dry Needling gekozen en heeft in 2018 de volledige opleiding afgerond.

Wannes Gabriëls

Wannes Gabriëls is bij Fysio Centrum Optimaal als stagiaire begonnen en bleek al snel het vak fysiotherapie in zijn vingers te hebben. Vanwege het vertrek van Eline kan Wannes moeiteloos de patiënten van haar overnemen en kunnen wij de zorg blijven bieden, die u van ons gewend bent.

Esther Schijven

Esther Schijven bij ons werkzaam als kinderfysiotherapeut. Zij is fysiotherapeut sinds 2009 en heeft haar specialisatie kinderfysiotherapie(Master Pediatric Physical Therapy) afgerond in 2015. Esther werkt als freelance kinderfysiotherapeut en is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse praktijken in West-Brabant. Esther is woonachtig in Roosendaal en omdat wij dezelfde ideeën hebben over optimale zorgverlening, haar ruime ervaring en vakbekwaamheid gaven ons de doorslag om met haar te gaan samenwerken en uiteraard om zodoende ons team te komen versterken.

Antoinette Bantiaansen

Antoinette Bantiaansen is vanaf 01-07-2020 bij ons werkzaam als fysiotherapeut/oedeemtherapeut. Antoinette is in 1989 afgestudeerd als fysiotherapeut en heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in het vak. Als specialisatie is zij in 2012 afgestudeerd als geriatrisch fysiotherapeut en in 2015 als oedeemtherapeut. Voorts heeft zij zich bekwaamd in lifestyle coaching, motivational interviewing en arterieel vaatlijden oftewel claudicatio intermittens.

Wij  zijn in het bezit van een Lymftronic Compression Therapy System om nog betere lymfe-afvoer te bewerkstelligen. De resultaten in combinatie met de manuele lymfedrainage zijn opzienbarend te noemen.