Team

 

Even voorstellen

Ik ben Jaap Vijfvinkel, geb. 06-09-1959 en ben sinds 1984 werkzaam als fysiotherapeut. Mijn eerste stappen in het vak waren in een bedrijfsgeneeskundige dienst, een verpleeghuis en een ziekenhuis.

In 1985 ben ik in een particuliere praktijk gaan werken in Roosendaal en vanaf 1995 in het Paramedisch Centrum Roosendaal.

Na twee jaar opleiding manuele therapie Eindhoven heb ik nog een aantal opleidingen en specialisaties gevolgd: gedragsgeoriënteerde benadering van chronische pijnpatiënten in het revalidatiecentrum Hoensbroek, behandeling van elleboogklachten in het sportcentrum Papendal, rug en nek-scholing aan de hogeschool Brabant te Breda, snijzaalpracticum wervelkolom en bekken aan de vrije universiteit van Amsterdam en de opleiding Medische Trainingstherapie aan Hogeschool AVANS te Breda.

Mijn specialisaties zijn het behandelen van tennisarmen(zie artikel de tennisarm), golfarmen en RSI-klachten(CANS).

In 2004 ben ik in Steenbergen(Nb) begonnen met een tweemans-maatschap wat na een tweetal jaren resulteerde in een goed lopende praktijk met drie medewerkers in loondienst, een samenwerkingsverband met een osteopaat, een diëtiste en een podotherapeut. Na vier jaren van wikken en wegen met, maar vooral van mijn compagnon heb ik in oktober 2008 besloten het allemaal achter me te laten en helemaal mijn eigen koers te gaan varen en dit heeft vanaf 01-01-2009 geresulteerd in:

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding MSE dwz Musculo Sceletale Echoscopie. De reden van deze opleiding was, dat het vak fysiotherapie steeds meer vraagt om een wetenschappelijke benadering. Ik heb een hekel aan het invullen van allerlei vragenlijsten om resultaten van behandeling een wetenschappelijk karakter te geven dus wil ik echt zien wat er veranderd tijdens een herstelproces. Echoscopie is hierbij het geschikte instrument om aandoeningen en herstelprocessen inzichtelijk te maken; ik ben enorm enthousiast om zelf te merken wat voor ontwikkeling ik doormaak bij het lezen en interpreteren van echobeelden. De basisopleiding MSE heb ik inmiddels afgerond en ben dit jaar bezig met de vervolgopleiding Echolab om in 2018 de masteropleiding echografie te starten en af te ronden en mezelf master in echoscopie te noemen. We ontwikkelen onszelf en dat moet ook!!

Bianca Pascal is sinds januari 2010 werkzaam bij Fysio Centrum Optimaal. Haar laatste stage heeft zij in januari 2010 bij ons afgesloten en werkt inmiddels 3 dagen per week in ons centrum. Bianca is van Roemeense afkomst en heeft in Roemenië een aantal jaren als verpleegkundige gewerkt. Zij woont sinds 2005 in Nederland en heeft de Nederlandse taal vlot leren spreken en heeft in juli 2010 de opleiding fysiotherapie met goed gevolg afgerond. Haar kwaliteit is zorgzaamheid voor de patiënt en de manuele behandeling van klachten. Bianca heeft de opleiding Medical Taping Concept gevolgd(zie items in de blauwe balk links voor meer informatie) en heeft in 2013 de manipulatieopleiding aan de Internationale Opleiding Osteopathie te Antwerpen met succes afgerond. Sinds mei 2018 is Bianca gediplomeerd oedeemfysiotherapeut en specialist op het gebied van de lymfedrainage. Inmiddels is zij in het bezit van een Lymftronic Compression Therapy System om nog betere lymfe-afvoer te bewerkstelligen. De resultaten in combinatie met de manuele lymfedrainage zijn opzienbar

Linda Vijfvinkel is naast de vrouw van Jaap tevens balie-medewerkster van Fysio Centrum Optimaal. Linda is zoveel als mogelijk aanwezig in de praktijk om u van dienst te zijn voor het maken van afspraken en het beantwoorden van de telefoon.

Casper Goverde is sinds oktober 2013 werkzaam in onze praktijk. Casper is zijn opleiding fysiotherapie begonnen bij Tim van der Laan in Utrecht en heeft zijn opleiding afgemaakt bij AVANS Hogeschool in Breda. Ook Casper kwam eerst als stagiaire en is begeleid door Bianca, die al snel in de gaten had, dat hij het vak “in de vingers” had. Toen Bianca met zwangerschapsverlof ging heeft Casper haar patiënten overgenomen en als zelfstandig fysiotherapeut gewerkt, uiteraard onder supervisie van Jaap. Casper heeft door deze ervaring de uitdaging van het vak fysiotherapie leren kennen en is er vol voor gegaan, hetgeen heeft geresulteerd in een “cum laude” beoordeling in januari 2014 en een baan bij Fysio Centrum Optimaal. Casper is in september 2015 gestart met de universitaire opleiding Biomedische Technologie aan de faculteit van Eindhoven en is alleen nog op zaterdag werkzaam bij Fysio Centrum Optimaal.

Remon Vijfvinkel is sinds februari 2017 werkzaam in onze praktijk. Remon is afgestudeerd als fysiotherapeut in september 2016 aan de Hogeschool Fontys te Eindhoven. Remon zijn kwaliteiten liggen op het gebied van medische trainingstherapie en revalidatie, maar zeker ook op het gebied van de manueel therapeutische benadering. Remon heeft als specialisatie voor Dry Needling gekozen en heeft in 2018 de volledige opleiding afgerond.

Eline Fontijn is sinds januari 2019 werkzaam in onze praktijk. Eline is afgestudeerd in juni 2018.

Esther Schijven bij ons werkzaam als kinderfysiotherapeut. Zij is fysiotherapeut sinds 2009 en heeft haar specialisatie kinderfysiotherapie(Master Pediatric Physical Therapy) afgerond in 2015. Esther werkt als freelance kinderfysiotherapeut en is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse praktijken in West-Brabant. Esther is woonachtig in Roosendaal en omdat wij dezelfde ideeën hebben over optimale zorgverlening, haar ruime ervaring en vakbekwaamheid gaven ons de doorslag om met haar te gaan samenwerken en uiteraard om zodoende ons team te komen versterken.

Esther is inmiddels de zesde fysiotherapeut bij Fysio Centrum Optimaal en als een team met vakbekwame, gemotiveerde en ambitieuze fysiotherapeuten leveren wij de kwalitatief beste zorg op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, revalidatie en medische trainingstherapie.